05467420742

Müşteri Destek

yusuf@yusufeker.com.tr

E-Mail Adresi

Seo Uyumlu Web Sitesi Nedir

SEO (Google) Uyumlu Web Sitesi Nedir?

 

Arama motoru optimizasyonu yani İngilizce isminden kısaltılmış haliyle SEO (search engine optimization); web sitelerini aratarak bulduğumuz güncel arama motorlarının botlarına (en çok bilineni google) şirin görünmek, sevimli görünmekle kalmayıp bu işin otoritesi gibi durmak maksadıyla yapılan web sitesini uygun biçimdeki tekniklerle şekillendirmek, yoğurmak diyebiliriz.

 

İnternet sitenizde Google'ın beklediği iç seo kriterlerine dikkat edin.

Bizim web sitelerini yaparken kullandığımız öncelikli yapı iç seo dediğimiz site içi optimizasyon yapısını kurgulayarak web sayfalarını mantık çerçevesinde birbirleriyle bağlamak, sadece bağlamakla kalmayıp arama motorlarına web sitemizin erişilen sayfasının hangi bilgileri içerdiğini, insanlara hangi amaçla hitap ettiğini belirtmek, tanıtmaktır. Seo uyumlu web sitesi kurgusunda uygulanan bu tekniğe iç seo; yani web sitesi içinde yapılandırılmış arama motoru optimizasyonu uyumluluğu diyebiliriz. Arama motorlarına ait örümcekler; diğer adıyla arama motoru botu, web sayfanıza ulaştığında belli başlı yollar izleyerek sitenizi indeksleyerek kayıt altına alır ve sitenizin ilişkilendirilmiş kategorilerde bulunmalarını sağlarlar. Biz web sitelerini size ulaştırırken bu yapıyı kurgulayarak uyguluyor, internet sitenizi iç seo kurallarına uyumlu şekilde teslim ediyoruz. Web sayfası güncel kod yapısıyla düzgün şekilde, Google'a uyumlu kodlanmışsa, arama motoru botları siteye geldiklerinde yabancılık çekmeden alıştıkları sistem dahilinde sayfalarınızı kolayca kayıt altına alacaklardır. Kendisini Google botlarına doğru anahtar kelime ve kaliteli organize edilmiş etiketlerle tanıtabilen web siteniz, iyi puanlar alarak sıralamada ilerilere fevkalade kolay adımlarla yükselecektir.

 

Seo Uyumlu Web Sitesi Nedir

 

İç SEO Uygulamasında Dikkat Edilesi Öğeler Nelerdir?

Aslına bakarsanız SEO uyumlu web sitesi yapmak için SEO kurallarına uygun bir web tasarım yapmak ve Google amcanın bizden istemiş olduğu kriterleri uygulamamız gereklidir; tüm bu detayların listesi oldukça kabarık olacaktır, konuyu çok karmaşık hale getirmeden bu listenin olmazsa olmaz 6 adet ipcunu sizlerle paylaşıyoruz.

 

1- İlgili web sayfanızın URL bağlantısında anahtar kelime mutlaka bulunmalıdır.

 

2- "Title" olarak tabir ettiğimiz başlık alanında anahtar kelime kullanışmış olmalıdır.

 

3- "Description" olarak geçen açıklama alanında anahtar kelimenin kullanılması şarttır.

 

4- "Keyword" alanında dilerseniz kullanabilirsiniz, çünkü Google yakın zamanda yapmış olduğu güncellemelerle Keyword alanında kullanılan kelimelerin itibarını azaltmış bulunmaktadır.

 

5- Resimlerinizde ALT etiketleri kullanmayı unutmayın.

 

6- Sayfalarınızın benzer içerik taşıyanlarında kesinlikle "Canonical" etiketlemesi yapınız.

 

Bu altı kuralın dışında; web sayfanızın hızı, resimlerin ve diğer içerik dosyalarının optimize edilmiş ve sıkıştırılmış olması, barındığınız hosting alanının arama motorlarının eksi puan verdiği taraflara hizmet etmiyor olması da oldukça mühimdir.

 

Ayrıca, bu işin dış seo dediğimiz kolu ve yöntemi vardır ki, ayrı bir uzmanlık alanı gerektirir. Dış seo çalışmalarında uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılması gereken uygulama biçimidir. Fakat ülkemizde web sayfası yapan bazı şirketler, "web sitenize bedava SEO yapıyoruz hatta bu işin en iyisini biz yapıyoruz" diyerek size ahkam kesebilirler. Bu söylem bize gerçekçi gelmiyor. Bu sebeple dış seo hakkında ahkam kesmeyeceğiz.

 

Dış seo konusunda ayrıca uzmanlaşmış kişilerin danışmanlığı doğrultusunda hizmet alarak hareket edin.

Artık dış SEO hakkında sizlere ahkam kesmeyi planlıyoruz. Çok yakında web sitemize yapacağımız güncellemeyle ekleyeceğimiz SEO ürünlerimizden faydalanabilecek, bizlerden SEO hizmeti alarak Google uyumlu internet sitenizle üst sıralara yerleşebileceksiniz. Seo açısından gerekli kriterleri barındıran internet sitesine kavuşmak maksadıyla şirketimize danışmanızda yarar var. SEO uyumlu web sitesi sahibi olarak google aramalarında yüksek sıralara yerleşmeye hazır mısınız?